Otočki v Rovinju

Dvignem sidro in to na roke, 8 mm verigo ter 16 kg težko sidro. Vsi še trdno spijo, še do 04:30 zjutraj so neki angleži razgrajali na obali. Pihal je burin in vse sem slišal v svojo spalnico. Tipi topi in že smo bili na poti najprej do Umaga. Obvezen postanek ob odjavi iz lepe njihove.

Sončni vzhod nad Cresom

Pričelo se je potovanje preko Kvarnerja, vetra ni bilo morda sem ter tja kakšen rahel sunek burina. Odločil sem se da gremo počasi proti domu. V petek je napovedana sprememba vremena. Fronta, ki se zadržuje nad Alpami se bo v petek spustila malce bolj južno in bo premešala zračno maso nad Istro.

Miha & company

Celotno pot sem prejadral v rahli burji. Končno sem se lahko naužil Eolovih dobrot. Na vodi takoj vidiš, kdo je jadralec in kdo je samo turist. Večina turistov je brez jader, čeprav piha. Verjetno razlog čepi v tem, da so stroški najema jadrnic veliko nižji kot pa če bi najeli motornjaka.

Naša banda

Zbudili smo se v prelep dan. Takoj zjutraj me zagrabi tista ciganska žilica, gremo dalje, gremo raziskovati. Pogledam desno vidim Dušana, kako »čekira« stanje morja proti Lošinju. Takoj ko me opazi, mi  pove še so valovi.

Nevihta

Zjutraj se zbudim in pozdravim vse sosede na sidrišču. Z jadrnico želja je Severin, na Bajsiju je Dušan. Malce debate kaj in kako smo preživeli noč. Sledi sušenje mokrih cunj, črpanje vode iz kaluže.

Strani